Kryptovaluta

Det finnes veldig mange kryptovaluta akkurat nå. Du har sikkert sett om forskjellige valutaer i avisen og rykter rundt hva som skjer med disse. Valutaen du har hørt aller mest om er Bitcoin. Denne valutaen er den mest kjente og en valuta som virkelig er stor. Mange milliarder i markedsverdi og overlegen fremfor de andre i navn og verdi. Når det er sagt er det flere og flere verdier som er på vei til å bli store og like kjente. Bitcoin var starten på de 1500 forskjellige kryptovalutaene som nå finnes. Har du noen gang tenkt på å kjøpe deg en valuta som investering kan det være greit å følge litt med her.

Det er viktig å huske på at kryptovaluta er en teknologi, et nettverk og et betalingsmiddel. Mange tenker kun på det ene aspektet av hva kryptovaluta er. Ser du for eksempel på den meste kjente valutaen Bitcoin så vil du raskt se hva vi mener med alle disse aspektene. Det er nemlig viktig at du forstår at Bitcoin er en teknologi som ligger bak som har skapt muligheten for deg og meg til å overføre Bitcoin til hverandre. Disse Bitcoinene reflekter en verdi og en måte for deg og meg til å gi hverandre penger på.

Kurser og svingninger
En av de aller viktigste tingene med kryptovaluta er å forstå at valuta, som all annen valuta, er full av svingninger. Det går opp og ned. Slik sett finnes det veldig mange som spekulerer i valuta. Du kan spekulere i absolutt all type valuta. Det kan være dollar, kroner, eller annen valuta. Det viktigste her er at du har en valuta og selge til. Sitter du med masse dollar og kronen er veldig lav, så kan du bruke de dollar for å kjøpe masse kroner. Når da kronen går opp og dollaren blir mindre verdt i verdi sammenlignet med kronen, så bruker du kronene til å kjøpe dollar. På denne måten vil du da ganske lett få muligheten til å tjene penger på og kun flytte pengene fra et sted til en annen.

Hvilken valuta er best?
Det er nesten helt umulig å si hvilken kryptovaluta som er best da det krever mye oppfølging over tid for å måle mange aspekter med en valuta. Har du for eksempel lyst til å kjøpe bitcoin kan det være smart å se deg rundt og lese ganske mye. Det er da viktig at du ikke leser absolutt alt om alt, men heller fokuserer på å forstå hva det er du kjøper. Digitale valutaer har ekstrem vekst og ekstreme fall. Konsekvensene blir da veldig fort en enorm prisstigning som mange kan tjene penger på, men ganske verre er at folk kan lide store tap hvis det smeller. Folk vil jo gjerne finne de neste vekstområdene og disse er nødvendigvis ikke så enkle og se eller å finne.