Forbrukslån er et lån uten noen form for trygghet eller sikkerhet for banken. Det er kun du som person som er ansvarlig. Det i seg selv bør være god nok sikkerhet for de fleste som stoler på en annen, men det er ikke slik i dag at det er like lett å stole på noen. Det er også veldig lett å komme seg unna. Før kunne man lettere finne noen, mener noen, mens andre mener at det er lettere å finne folk i dag fordi man legger igjen elektroniske spor av seg selv over alt.

Trenger du penger er det letteste, raskeste og beste måten å hente penger på et forbrukslån. Lånet er som sagt usikret. Det betyr at du heldigvis ikke trenger å stille med egne penger når du selv har lyst på lånet. Mange bruker forbrukslån som egenkapital for andre typer lån når personer ønsker å ta opp lån som krever egne penger.

Banker fraråder mot å bruke forbrukslån som egenkapital for å ta opp større lån. Dette fordi bankene er redd for at du som person blir for eksponert mot lånekostnaden når du har et lån som underbygger det neste lånet. Bankene er bekymret for at folk skal låne seg til pipa.