Dette må du vurdere før konsultasjon om plastisk kirurgi

Gode forberedelser er alltid alfa og omega, uansett hva det gjelder her i livet. I forbindelse med kosmetiske inngrep er det intet unntak. Men her ser vi nærmer på hvordan du bør forberede deg og vurdere før du tar en konsultasjon. Enkle tips gjør deg atskillig bedre forberedt enn hva du ville vært hvis du bare møtte opp uten å gjøre deg noen tanker på forhånd.

Vær bestemt på hva du ønsker å ta opp. Hvorfor gjør du dette? Hva lurer du på? Hvilke spørsmål har du? Alt dette bør du kunne svare på før du vurderer plastisk kirurgi. Kanskje sitter du med flere temaer du ønsker å prate om. Helsepersonellet er her for deg. De svarer deg gjerne på de spørsmål du måtte sitte med. Det samme gjelder å diskutere ulike mulige inngrep. Hvilke ringvirkninger finnes det? Fordeler og ulemper ved å gjennomføre et inngrep? Legen sitter på utrolig mye kunnskap, så her er det bare å forberede seg med mange spørsmål, slik at du får et best mulig grunnlag for å vurdere en operasjon.

Vær åpen med din kirurg. De har taushetsplikt, noe som gjør at du virkelig kan snakke åpent og ærlig. Her er det lurt å diskutere saken nøye. Ikke stress, men ta deg god tid. Det er ingen som sitter med en stoppeklokke. Jo mer du spør, desto mer vet du. Fortell gjerne alle grunnene til at du ønsker å gjøre et inngrep. Kanskje kan kirurgen gi deg noen gode tips og råd. Noen ganger trenger ikke et inngrep være lurt og nødvendig, andre ganger kan det være aktuelt og relevant. Derfor er det lurt å ha en fin og åpen dialog.

Informer legen med de nødvendige opplysningene. Dette gjelder medisinbruk, innleggelser, legevaktsbesøk og annet som kan være av nyttig informasjon til kirurgen. Dere trenger å utveksle informasjon, slik at alt blir korrekt.

Ellers er det alltid lurt å sammenligne flere klinikker og kirurger. Det er ikke ulovlig å gjøre dette. Få flere vurderinger og sparringspartnere. Det vil også gi deg et bedre grunnlag til å ta en avgjørelse. Ofte kan det være mange grunner til at man vurderer kosmetiske inngrep, og da er det lurt å ha et best mulig beslutningsgrunnlag før man tar det store valget.

Med disse innspillene bør du ha et godt grunnlag til å vurdere en konsultasjon og en prat med kirurgen. Husk: det er alltid smart å være godt forberedt. Og ikke minst: still mange spørsmål!